Semesterstängt 2024: Anderstorp Grand Prixgatan 29-32 Anderstorp Stansgatan 1 28-31 Anderstorp Stansgatan 8 29-32 (öppet för utleverans v32) Eskilstuna 29-32 (godsmottagning öppen v32) Forsheda 28-31 Hillerstorp 28-31 Kontakta oss

Våra tjänster

Vi erbjuder många olika ytbehandlingsmetoder och flera tilläggstjänster som underlättar ditt arbete och effektiviserar ditt logistikflöde.

Ytbehandlingar

Se våra Korrosionsskyddande och dekorativa ytbehandlingar.

Läs om våra ytbehandlingar

Tilläggstjänster

Se våra helhetslösningar som täcker allt från montering, lagerhållning och packning, till kundorderstyrda leveranser.

Läs om våra tilläggstjänster

Hitta perfekta ytbehandlingen
för ditt behov

Hos Proton Finishing förstår vi utmaningen att välja just den rätta ytbehandlingen. Det är precis här vår expertis lyser som starkast! Vi guidar dig genom djungeln av valmöjligheter för att hitta den yta som uppfyller alla krav och behov för dina produkter och deras användningsområden.

Utforska våra processer genom att klicka på bilderna nedan och upptäck vilka av våra enheter som erbjuder de ytbehandlingar som du söker.

Klimatavtryck i våra offerter!

Vi vill leda den svenska ytbehandlingsbranschen in i framtiden. Därför gör vi en offensiv satsning på hållbarhetsarbete. Vi har märkt av en ökad efterfrågan på insikter om klimatpåverkan, och det fyller oss med både stolthet och glädje att kunna inkludera varje artikels klimatavtryck i våra offerter.

Som experter inom ytbehandling står vi mitt i en spännande utvecklingsfas. Men kom ihåg, detta är bara startskottet för vår resa mot hållbarhet och vårt engagemang för att leda branschen mot en mer hållbar framtid.

Är du intresserad och vill läsa mer om hur vi har beräknat klimatavtrycket?

Våra ytbehandlingar

Alkalisk zink

Alkalisk zink är ett ytbehandlingsskikt med stor bredd. Det är en elektrolytisk …

Läs mer

Zink-Nickel

Zink-nickel (ZnNi) 12–15% – ytbehandlingsskiktet för extrema …

Läs mer

Surzink

Surzink är ett elektrolytiskt, oorganiskt, dekorativt korrosionsskyddande …

Läs mer

ED-lackering

Lackeringsskiktet som täcker överallt – ger tillsammans med zinkmangan …

Läs mer

ED- och pulverlackering

Pulverlack uppe på ett elektrodopplackeringsskikt med en …

Läs mer

Bonderite 30001 och pulverlackering

Bonderite 30001 är en förbehandling som appliceras via sprayprocess och har …

Läs mer

Aktuella Metallpriser 2024

Feb SEK/kg Mars SEK/kg April SEK/kg Maj SEK/kg Juni SEK/kg
Zink 38,47 38,86 38,08 35,92 40,48
NICPL 7,42 7,42 4,36 4,36 4,36

Self Service

Hur väljer jag rätt ytbehandling?

Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta ytbehandlingen för ditt behov. Genom vår self service har du möjlighet att på egen hand söka via standard eller få svar på vanliga frågor från våra kunder.

Gå till Self Service

Sök ytbehandling via kravstandard

Här kan du söka efter vilken ytbehandling som är bäst lämpad för din produkt utifrån standard.

Sök via standard

Vanliga frågor
från våra kunder

För att bidra till att underlätta ditt arbete och sökande så mycket som möjligt har vi samlat våra svar på vanliga branschfrågor. Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss.

Frågor och svar

Hittar du inte vad du söker eller känner dig osäker?

Välkommen att kontakta oss för att ställa dina frågor och diskutera vilken ytbehandling som uppfyller dina krav och önskemål.

Kontakta oss och berätta mer

Tilläggstjänster

Utöver vårt erbjudande inom ytbehandling hittar du flera tilläggstjänster som underlättar ditt arbete och effektiviserar ditt logistikflöde.

Vi lyssnar på ditt behov och erbjuder lösningar anpassade efter dina önskemål. Bland annat levererar vi helhetslösningar som täcker allt från montering, lagerhållning, packning och kundorderstyrda leveranser – berätta vad du behöver så arbetar vi för att leverera den bästa lösningen.

Vi erbjuder även tjänster i form av utvecklingsstöd, teknisk support samt olika utbildningar. Här kan vi varmt rekommendera föreläsningar och utbildningar inom hållbarhet som får ditt företag att ligga i framkant.

Kontakta oss om du vill veta mer

Utbildning och rådgivning

Vi delar gärna med oss av vår kunskap, erfarenhet och kompetens inom ytbehandling för att inspirera och hjälpa ditt företag att utvecklas. Tillsammans utformar vi utbildning och rådgivning som passar bäst för ditt behov. Utbildningen kan genomföras på plats hos oss, hos ditt företag eller i samband med mässor och andra event.

Monteringslösningar

Våra lösningar möjliggör leveranser direkt till slutkund eller avrop av monteringskomponenter från dina leverantörer. Vi erbjuder olika tilläggstempon som etikettering och maskering. Resultatet blir effektiv komponenthantering till en lägre kostnad.

Packning

Vi packar dina komponenter och produkter i lämpligt emballage beroende på behovet av produktskydd och dina förpackningslösningar. Vi kan ansvara för inköp och avrop för emballage, vilket ger en smidig och kostnadseffektiv leveranskedja.

Direktleveranser

Vi vill skapa optimala logistikflöden genom hela försörjningskedjan. Därför levererar vi de färdiga produkterna både globalt och lokalt direkt till dig
eller slutkund. Det hjälper till att korta ned ledtider samtidigt som det skapar positiva effekter både på miljö och ekonomi.

EDI

Fördelen med EDI (Electronic Data Interchange)
för dig som kund är primärt att kunna hantera och automatisera order på ett effektivt och säkert sätt. Det minskar även ledtider, administration och felkällor.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om våra ytbehandlingar och hur vi kan hjälpa dig att kundanpassa smarta helhetslösningar som effektiviserar ditt arbete och ditt logistikflöde.

Kontakta oss

Håkan Engdahl

Teknisk försäljning

Pierre Möller

Teknisk försäljning

Våra produktionsbolag

Proton Finishing Anderstorp
Grand prixgatan

Proton Finishing Anderstorp Stansgatan 1

Proton Finishing Anderstorp Stansgatan 8

Proton Finishing Eskilstuna

Proton Finishing Forsheda

Proton Finishing Hillerstorp